De vzw HAMA is gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Zij groepeert en beheert vier opvangcentra voor volwassenen met een mentaal gebrek/handicap.

hama-1-p
hama-2-p
hama-3-p
hama-4-2

Onze bewoners kunnen zich in een gezellige en familiale omgeving ontplooien, en sereen en in alle vertrouwen leven.

Onze getuigenissen

Catherine, psycholoog bij Hama 2
Mijn aankomst in 2004 en tegelijkertijd het ontstaan ??van de psycholoogpositie binnen Hama 2 kwam tot stand op collectief verzoek van het educatieve team. Het was niet vanzelfsprekend om zijn plaats te vinden, maar deze moeilijkheid verdampte om ruimte te laten voor samenwerking, de functie als zodanig en het vertrouwen van bewoners en personeel. Dankjewel.
Dit decennium van institutionele steun stelde me in staat om verder te gaan dan het prisma waarin we vaak het verschil vastleggen. Omgekeerd zijn dit of deze verschillen een opening naar een realiteit en dachten alle anderen, naar een systeem van waarden en een andere manier van communiceren.
Sommigen hebben slechts beperkte toegang tot spraak en anderen hebben, zelfs in aanwezigheid van woorden, een redenering die andere wegen volgt dan die van conventionele interviews. Het is door empathie, door het gebruik van andere media dat het verbale, naar de andere toe gaan, zijn subjectiviteit en interesses begrijpen, bepaald gedrag observeren en decoderen, ... dat ik kan binnenkomen in hun wereld. Maar deze ondersteuning zou niets zijn zonder de collectieve vragen, de analyse van ervaren situaties, onderzoek en besluitvorming van het hele team. Het is deze caleidoscopische visie die deze begeleidingen zo evoluerend en gevarieerd maakt.
Catherine Ghysel, psycholoog
Chantal, bewoner in Hama 3 - Les Petunias
Ik heb gedronken met mijn opvoeder, helemaal alleen, het is geweldig als je alleen bent, ik ging naar de film, de film was met de koning en de koningin. Ik hou van een drankje, we aten pannenkoeken, ik was aan het bowlen met een opvoeder, ik ben erg blij met de Petunia's, ik had koffie.
Chantal
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.