banner-basehamma-2
b-hama2
Onze geschiedenis

Onze geschiedenis

HAMA 2 ontving de eerste bewoners in november 1974.

Na HAMA 1 nam de vzw HAMA het initiatief een nieuw opvangcentrum op te richten. HAMA werd toen voorgezeten door dokter Renée Portray, ook voorzitter van NVHMG/ANAHM (Nationale vereniging voor hulp aan mentaal gehandicapten).

Onder toezicht van Gravin Anne Van der Noot d’Assche, die 30 jaar lang afgevaardigd bestuurder was, konden 20 volwassen personen met een mentale handicap een collectief leven leiden in een valoriserende omgeving.

Een team van professionele dienstverleners zet die opvang en het herbergen van volwassen mannen en vrouwen met een handicap al 43 jaar verder. Gravin Brigitte Van der Noot d’Assche heeft de rol van afgevaardigd bestuurder van haar moeder behartigd.

Voorstelling

Voorstelling

Het centrum is gelegen in een residentiële buurt, dicht bij de Molièrelaan en de wijk van ‘La Bascule’. Het imposante gebouw dateert van het begin van de 20ste eeuw en telt 6 eenpersoonskamers en 7 kamers met twee bedden.

Er is ook een groot tuin.

In dit huis hebben we een typisch familiaal levenskader gecreëerd waar de voordelen van het collectief leven samengaan met het respect voor het individueel tempo en de levenswijze van elk van onze gasten.

Collectief project:

Collectief project

In het collectief project staan precieze details over het centrum, de doelstellingen en de middelen die daarvoor worden uitgetrokken. In de bijlagen zitten het huishoudelijk reglement en een voorbeeld van een gepersonaliseerde overeenkomst.

Leven in HAMA 2

Leven in HAMA 2

Met uitzondering van een aantal gepensioneerden, moeten alle bewoners overdag een bezigheid hebben buiten het centrum: dagcentrum of aangepaste werkplaats. HAMA2 biedt enkel aangepast collectief onderdak.

Na een dag werken, gaat iedereen naar “huis” en brengt er de avonden, de nachten, de weekends en de feestdagen door. Een team van professionele dienstverleners zorgt ervoor dat dit levenskader veilig en welwillend is. Alle bewoners kunnen bij hen terecht om hun zwakke punten op te vangen maar ze proberen ze toch maximaal aan te moedigen hun eigen capaciteiten te gebruiken.

Dit team van professionele dienstverleners werkt dagelijks samen met de gehandicapten aan waarden als respect, veiligheid, samen leven en hun competenties die daarbij centraal staan.

Actualiteit

Actualiteit

Hama2 zoekt een directeur : volgt deze link om de vacature te zien.

Contact

Contact

Centre HAMA2
Jules Lejeunestraat, 46 in 1050 Elsene

Directie  : Anne JACQUES

Tel : 02 345 33 72

Email : directionpedah1h2@asblhama.be

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.